Wat kan Docomar voor u betekenen?

Onze diensten

Uw grondstoffen worden n.a.v. uw receptuur binnen ons bedrijf bijeengebracht. Afhankelijk van uw gewenste bewerking, doorlopen zij een bepaalde routing door onze RVS productielijn. Zowel het verwijderen van de verpakking als het storten gebeurt handmatig. Docomar heeft bewust voor dit proces gekozen vanwege de zintuiglijke controle van producten. Op deze manier krijgen we door middel van zicht, geur en smaak direct een eerste indruk van uw grondstoffen. Grote partijen enkelvoudig zakgoed worden machinaal versneden. Om te zien wat de diverse proces mogelijkheden binnen Docomar zijn, nodigen wij u uit een keuze te maken uit onderstaande links.

Malen

Met een goede inzet en veel ervaring dragen wij zorg voor het verkleinen van uw ruwe product op de gewenste fijnheid. In onze productielijn staat naast een hamermolen ook een ultra-fijnmolen opgesteld. Docomar beschikt hiermee over machines waarmee we in staat zijn in te spelen op uw grote en kleine opdrachten.

Mengen

Docomar beschikt over diverse, zowel horizontale als conische mengers met een inhoud van 4 tot 10 m3. Wij zijn in staat tot het mengen van grote charges. Desgewenst mengen wij uw reguliere of surplus producten tot één homogene partij, zodat u deze na ontvangst van analyseresultaten weer als basisgrondstof kan inzetten of als eindproduct kunt gebruiken. Gemengde partijen krijgen altijd een uniek partijnummer van Docomar, zodat deze voor u, maar ook voor betreffende wet- en regelgeving direct traceerbaar zijn.

Zeven / magneet / roterend

Docomar kan u gegarandeerd een fijn product afleveren. Doormiddel van het gebruik van schut- en/of korfzeven ontdoen wij uw product van onregelmatigheden en wordt het op de juiste fijnheid afgeleverd.

(Ondernemers willen rendement, positief resultaat. Om het ontstane productieverlies van uw grondstof te beperken, zeven wij vanaf 600 micro tot 3.300 micro).

Verpakken

Wij kunnen uw materiaal verpakken in standaard 3-wandige witte papieren zakken met een inhoud van 20 of 25 kg. Wilt u dat uw product kenmerkend de markt op gaat? Docomar kan direct afzakken in uw eigen papieren zakken en deze voorzien van uw etiketten. De pallets worden voorzien van onder- en topvel, en in folie gewikkeld. Een aanvulling met palletlabel is geen probleem als dat nodig is.

Op beide locaties beschikt Docomar over een batterij silo’s met een inhoud van 65 m³ tot 100 m³. Ook afleveren in siloblaaswagen kan uw keuze zijn. Naast zakgoed bestaat ook de mogelijk om af te vullen in big bags. Het vulstation is voorzien van weegcellen en indicators. U geeft aan op welk gewicht wij gaan afvullen! Uiteraard worden de big bags met uw aangeleverde gegevens gelabeld.

Op- en overslag

De totale opslagcapaciteit van Docomar bedraagt 50.000 ton voor verpakte materialen, zoals bigbags en zakgoed op 60.000m2. Daarnaast nog 400 ton siloruimte.

(Indien mogelijk stapelen wij uw partijen maar moet er om bepaalde reden uitgevloerd worden, is dat geen probleem. Naast producten kunnen we natuurlijk ook uw voorgedrukte verpakkingsmateriaal in opslag nemen).

Iedere partij krijgt bij binnenkomst een uniek nummer en een opslaglocatie toegekend, waardoor uw zending niet alleen voor u, maar ook volgens wet- en regelgeving eenvoudig traceerbaar is. Door enkele hallen COKZ geregistreerd te hebben, bieden wij de mogelijkheid uw producten FOOD op te slaan. Fijn om op een later tijdstip pas te hoeven beslissen wat de afzetmarkt voor uw producten wordt.

Export / entrepot
Mits de verpakte goederen aan de achterzijde van de vrachtwagen geladen of gelost kunnen worden, gebeurt dit op één van onze overdekte docks.

Transport

Aan de hand van uw gegevens worden de benodigde transport- en exportdocumenten van of voor uw vervoerder gecontroleerd of opgemaakt. Op onze locatie aan de Nijverheidslaan beschikken wij over een eigen weegbrug. Zowel de inkomende als uitgaande ladingen worden gewogen. Het transport wordt verzorgd (GPM) door huistransporteurs.